Můj příběh

Nabízím propojení prožitku chuťového s prožitkem tvoření.
Chvíle pohody na chalupě, v srdci Jeseníků,
kde se člověk na malou chvíli odpoutá od životního shonu a užije si volný čas.
Pozná nové lidi, sdílí okamžiky, zážitky.

 

PER ASPERA AD ASTRA

Přes obtíže ke hvězdám...

Jsem rebelka na své cestě k nezávislosti. Zabydlená na chalupě v srdci Jeseníků.

Na "samotě u lesa", do "civilizace" z každé strany 50 km, jen louky plné krav.

kravicky

Budu dělat HOVĚZÍ. Takové to dobré, voňavé,  měkké, dlouho pečené, které pekly naše babičky.
Kamarádi si ťukali na čelo, že jsem se zbláznila, NO A?! 

Načerpala jsem spoustu zkušeností a chci se s Vámi o ně podělit.

Jak třeba udělat dobré dlouho pečené hovězí maso?, co jsou to steaky?, jak chutnají?, co je k tomu třeba?, a že se toho není potřeba bát.
Mé pokusy a omyly, mé postupy, onu "žavés"  metodu mé babičky pečení hovězího masa přetransformovanou do dnešní doby.

 

steak rostenec

 A také jak "upéct" hezké sklo, aby se světlo "přetavilo" do barev.
Zažít ten proces tvoření, mít ten pocit "sáhnout" si na vlastní "obraz", cítit strukturu.
Nebát se prožít ten proces tvoření, tu cestu bez obav, že musí být na konci "obraz",
když vlastně já malovat ani kreslit neumím a přece TO vzniklo.

 

BARVY ...přetavené do skla... Fusing, spékané sklo, vnitřní naplnění. Cesta k nezávislosti, dělat to co mě baví a podělit se o to s Vámi. 

 

 

 A také to "jiné" domácí žehlení - enkaustiku - intuitivní malování pro všechny. To vše můžete "ochutnat u nás na chalupě.

 

Nabízím Vám propojení prožitku chuťového s prožitkem tvoření.
Nabízím pohodu na chalupě, v srdci Jeseníků, kde se člověk na malou chvíli odpoutá od životního shonu
a užije si pohodu a klid.
Pozná nové lidi, sdílí okamžiky, zážitky.

 

Srdečně Vás zvu...              Jaroslava Matúšová